Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár 2018


Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár 2018 -as kollekció.
Biondo Bike hivatalos magyar Wilier partner

A Wilier a világ egyik legidősebb kerékpárgyártó vállalata. De nem csak a legöregebbek, hanem a leginnovatívabbak közé is tartozik. Természetesen egy ilyen cégnek rendkívül fontos, hogy tisztában legyen a legújabb trendekkel, sőt, gyakran diktálja is azokat. A mountain bike szakág az elmúlt években elképesztő változásokon ment keresztül. A kétpólusú világ (cross country- downhill) fellazult és ma már teljesen más szempontok mentén terveznek off road felhasználásra kerékpárokat. Ezen szempontok alapján készült a Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettája is.

A kerékméret háborúban, ha az XC/maraton szegmenst nézzük – akár hardtail, akár fully MTB kerékpárokról van szó – egyértelműen a 29″-es méret győzedelmeskedett. A gyártók zöme (a Wilier is) a fentebbi szegmensben teljesen elhagyta a 26″-os mellett a 27,5″-es kerékméretet is – a 29″-es pedig visz mindent. A Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettáján ellenben a 29″ mellett nagyon is kedvelt a 650B méret. 150 mm-es rugóútnál már egyértelműen jobb a 27,5″, arról nem is beszélve, hogy a kicsit agresszívabb lejtőzésre talán alkalmasabb is a kisebb kerékméret.

A Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettáján csak fully modellek találhatóak. A kicsit agresszívabb játékszerektől, a hamisítatlan all mountain gépeken keresztül, egészen az enduro-ig minden megtalálható a Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettáján.

Igazából itt nem csak, és nem elsősorban célgépekről beszélhetünk, annak ellenére, hogy még nemzetközi Enduro versenyeken is megfordulnak ezekkel a kerékpárokkal. A Wilier 901TRB egy 27,5″-es kerekű AM/enduro bringa, amely a Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettájának legjobbja is egyben. 150 mm-es rugóút, lapos szögek, csúcsminőség és dögös olasz design. A Wilier 903TRN egy alumínium vázas 29″-es kerekű am/trail MTB, kiváló szögekkel, mesés felszereltséggel és gyönyörű új színben. 650B változata ugyanezzel a karakterisztikával a Wilier 903TRB. Belépőszinten pedig, a Wilier 905TRB szerepel a Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár palettáján.

A Wilier AM/trail/enduro MTB kerékpár modellpalettájának minden kerékpárja megvásárolható a Wilier hivatalos magyar partnerénél, a Biondo Bike-nál – 2018-ban is.