Wilier Turbine karbon vázas triatlon kerékpár


Wilier Turbine prémium-kategóriás karbon vázas időfutam kerékpár + Shimano szettek + Mavic kerekek

A Wilier Turbine a legendás olasz gyártó időfutam/triatlon kerékpár palettájának a csúcsa. Ez a csúcskategóriás karbon vázas időfutam és triatlon kerékpár egy minden igényt kielégítő csúcsmodell, amelyen nem múlik, hogy megnyered-e a kitűzött versenyt vagy sem. Kecses, de mégis szörnyetegszerű külsejével a Wilier Turbine senkit nem hagy hidegen.

Wilier Turbine – vérszomj két keréken.

Váztechnológia

A Wilier Turbine váz alapjait a Mitsubishi 60TON UD karbonszövete képezi, amelyet kiegészítettek a Toray rugalmasabb karakterű karbonjaival, a teljes összhang érdekében. A technikai megoldások megfelelnek a már jól ismert Wilier-fejlesztéseknek, illetve azoknak egy magasabb szintű, csúcskategóriás változatait láthatjuk ezen a top-időfutam kerékpáron. Ilyenek a vázon belül vezetett kábelek, melyek ebben a kategóriában már több mint természetesek, bár érdemes az elvezetés módját megfigyelni a Wilier Turbine váz esetében – igazán nem mindennapi, hiszen egy darab kábel sem fut kívül a vázon. Az aszimmetrikus hátsórész, amellyel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy a Wilier az egyik olyan cég a világon, mely ezt a megoldást a pajzsára emelte. Az IFP, a BB386-os középrész szabvány és a SEI film technológia pedig már csak tetézi a Wilier Turbine  perfekcionizmusát. A Wilier Turbine váz az egyik legmerevebb a piacon kaphatóak közül és a tömeg+aerodinamikai mutatókban is az egyik piacvezető – az elődmodell Twin Blade-nél példának okáért 11%-al jobbak az aerodinamikai mutatói.

Ezeken kívül megtalálhatóak a külön aerodinamikai, illetve time trial fejlesztések is, amelyek kifejezetten csak erre a szériára jellemzőek. A Twin Blade esetében megszokott elrejtett fék megoldást a Wilier Turbine mérnökei tárcsafékre, és ezzel a biztonságosabb megállás lehetőségére cserélték. A váz természetesen méretenként külön lett megtervezve, a tökéletes aerodinamikai élményhez pedig hozzájárul még a meglehetősen egyedi villa kialakítás is – amely villa egyébként teljesen egybe lett építve a kormányrendszerrel. Összességében véve ez a kerékpár a legmerevebb, legkönnyebb és legaerodinamikusabb időfutam célra szánt kétkerekű, amit a Wilier valaha készített. A Wilier Turbine kétféle színben és háromféle méretvariációban vásárolható meg – akár vázszett formájában is. A Wilier Turbine megrendelhető cromovelato színben is – 1 500 eurós felár mellett.

Kormány, nyeregcső és közlekedő edények…

… mind egy külön történet. Nyeregcsőből kétfélét lehet választani. A – 25 fokos megoldást a Wilier időfutam felhasználásra ajánlja, míg a 0 fokosat triatlonhoz. Illetőleg létezik egy harmadik variációs lehetőség is, ez a +65 fokos, azonban ezt csak külön lehet megvásárolni hozzá. A Wilier Turbine-hoz opcionálisan rendelhető egy úgynevezett hidratáló készlet is. Ez tartalmazza a vizes palackot és a hozzátartozó zsákot, illetve az aerodinamikus gyantapasztát is. Ami viszont a legnagyobb know how a Wilier Turbine esetében, az a kormánykialakítás. A Wilier Turbine kormánya minden oldalról és minden paraméterében állítható. A könyöklőszárak 15 fokban dönthetőek és több állásban emelhetőek. A könyöklőszivacs minden irányban igazítható/mozgatható, illetve a kormány végei kihúzhatóak, és ezáltal a szállítás jelentősen könnyebbé válik – egy utazáshoz bőröndbe helyezni például egy egészen egyszerű feladat.

Felszereltség

Felszereltség tekintetében a spórolásnak nyomát sem találjuk a Wilier Turbine-n: a Shimano Dura Ace Di2 Disc, az Ultegra Di2 Disc és a SRAM Red eTap Disc rendszerei tökéletesen teszik a dolgukat. A Miche Syntium Disc és a Mavic Comete Pro Carbon SL UST Disc kerekei pedig, még tökéletesebbé teszik a Wilier Turbine-t.

Kinek ajánljuk?

Ha vannak versenyzői ambícióid, meg egy csipetnyi jó ízlésed, akkor a Wilier Turbine kiváló opció lehet számodra.

Wilier Turbine 2019 karbon időfutam kerékpár ár:

SHIMANO DURA ACE DI2 9150
MAVIC COMETE PRO CARBON SL DISC 2 999 990 Ft
.
SHIMANO DURA ACE DI2 9150
MICHE SYNTIUM DISC 2 509 990 Ft
.
SRAM RED ETAP TT
MAVIC COMETE PRO CARBON SL DISC 2 869 990 Ft
.
SRAM RED ETAP TT
MICHE SYNTIUM DISC 2 379 000 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA DI2 8050
MAVIC COMETE PRO CARBON SL DISC 2 589 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA DI2 8050
MICHE SYNTIUM DISC 2 099 990 Ft

Geometria és méretek:

tablazat-turbine

Tájékoztató:

A kerékpárokat az Ön méretében, a lehetséges felszereltség változatokkal és színben egyedileg rendeljük meg, a gyártó szállítja. A szállítási határidő általában két hét, de a megrendelés előtt mindenképpen pontosítjuk az átvétel napját.


Hasonló kerékpárok: