Wilier Cento10 Pro karbon vázas országúti kerékpár


Wilier Cento10 Pro prémium-kategóriás karbon vázas országúti kerékpár + Campagnolo, SRAM és Shimano szettek + Mavic kerekek

A Wilier Cento10 Pro egy Lamborghini. Úgy néz ki és azt is tudja. A Wilier Cento10 Pro egy olyan csúcskategóriás karbon vázas országúti kerékpár-orgia, amelyhez a teljes Wilier know-how-t be kellett vetni. Könnyű, merev, áramvonalas és vérszomjas. Igazi ragadozó. Ha J.R. Kipling Bagirája egy high tech karbonvázas országúti kerékpár képében térne vissza hozzánk – ez a kerékpár lenne. Semmi kétség.

Wilier Cento10 Pro – a vadállat.

Váztechnológia

A Wilier Cento10 Pro élete egy tervezőasztalon kezdődött. Egy asztalon, ahol az olasz mérnökök nem csináltak először mást, csak cseppformákat rajzoltak. Cseppforma, aerodinamika, csepp – légellenállás. Igen, ez a kerékpár, bárhonnan is nézzük, egy csepphez hasonlít. Ha bármelyik csövet kettévágnánk – tehát bármelyiket – az egy cseppformát adna ki. Ha a komplett kerékpárt felülről, alulról, oldalról, elölről, vagy akár hátulról nézzük – mindenhonnan egy cseppforma tárul lelki szemeink elé. A Wilier Cento10 Pro az egyensúly jegyében született. Csövei egyesével lettek megtervezve. Minden cső, minden méretben – egyesével. Ez azt jelenti, hogy minden vázméret egyedi tervezőmunka eredménye, ennek megfelelően senkinek nem kell attól tartani, hogy az egyik méretben arányosabb, jobb kerékpárt kap, mint egy másikban. A Wilier Cento10 Pro esetében nem egyszerűen egy topkategóriás aerodinamikus országúti kerékpár megalkotása volt a cél, hanem egy olyan kerékpáré, amely mindent tud, amit a Zero-széria és a Cento1-széria, de legalábbis azoknak sok előnyös tulajdonságát integrálni tudja, s mindezt úgy, hogy van egy nagyon erőteljes saját karaktere/ízvilága.

Ennek érdekében természetesen a Wilier Cento10 Pro alapját is a Mitsubishi 60TON UD ultra high modulus szuper karbon szövete alkotja az oldalirányú merevség szempontjából lényeges helyek mindegyikén. Ezt egészítik ki a Toray rugalmasabb karakterű szánszálas produktumaival a kikezdhetetlen egyensúly és a tartósság érdekében. Természetesen itt is ZnO Nanoparticles gyantát használtak a tökéletes szálelrendezés, illetve a buborékosodás megakadályozásának céljából. A váz tömege mindösszesen 990 gramm. A geometriája agresszív, versenyzésre termett, kifejezetten elnyújtott üléspozíciót, és alacsony fogáspozíciót tesz lehetővé. A Wilier Cento10 Pro karakterisztikai szempontból is mindent tud, amit a Wilier Zero.7 és a többi Wilier csúcsmodell: aszimmetrikus hátsórész, totális kábelintegráció, IFP, tapered homlokcső, BB386 középrész, új, alkatrészenként cserélhető karbon papucsok (ehhez hasonlót használnak a Wilier Cento1 Air-nél is) és még sorolhatnánk, de minek is tennénk… a Wilier Cento10 Pro a letisztultságról, a totális aerodinamikáról és fékezhetetlen állati ösztönökről szól. Egyszerűen megállíthatatlan.

De még nincs vége: a Wilier Cento10 Pro is megkapta a SEI film technológiát (Special Elastic Infiltrated) ami egy viszkoelasztikus rezgéselnyelő réteg, s amely az egész vázba bele van dolgozva és segít minden külső rezgést elnyelni/tompítani, úgy hogy közben a karbon váz szerkezeti merevsége változatlan marad.

A Wilier Cento10 Pro többféle, magával ragadó színben elérhető, de kérhető egyedi, infinitamente festéssel is 500 eurós felár fejében, akár csak vázszett formájában is. Illetve a ramato és a cromovelato színek a lenti listaárakhoz képest 1500 eurós plusz költséget jelentenek.

S ami a szimbóluma a Wilier Cento10 Pro-nak, az nem más, mint az…

… Alabarda

Az Alabarda egy teljesen új integrált kormányrendszer. A Wilier Cento10 Pro saját kormánya, amelyet bármelyik topmodelljükre rá lehet tenni, illetve külön meg lehet vásárolni, dobozban – 204 990 Ft-ért. Mi az Alabarda lényege? Az Alabarda egy karbonból készült aerokormány, amely az aerodinamika mellett a teljes rendszerintegráció jegyében jött létre. A Wilier Cento10 Pro-n a kormánypozíció a váz és az Alabarda kormány kialakítása miatt a – természetesen – csepp alakú spacer-ek használatával is kellően alacsony és versenyzésre alkalmas marad. Az Alabarda-n minden kábel belül fut: egy rendkívül könnyű, és okos rendszerrel van dolgunk. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy az Alabarda teljes egészében egy NACA algoritmus szerint készült. Természetesen EPS és Di2 rendszerek fogadására is képes.

Felszereltség

A felszereltséggel sem vicceltek. A Wilier Cento10 Pro a Campagnolo Record 12 speed és Super Record 12 speed, a Shimano Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace és Dura Ace Di2, illetve a SRAM Force és a Red eTap szettjeivel rendelhető. Kerékfronton is ragyog a kínálat: a Miche Syntium és Mavic Cosmic Pro Carbon UST kerekeivel érhető el a Wilier Cento10 Pro.

Kinek ajánljuk?

Annak, aki sosem akar második lenni. Annak, aki mindig a figyelem középpontjában akar lenni. Nem éri be kevesebbel: a lelkedet akarja.

Wilier Cento10 Pro 2019 karbon országúti kerékpár ár:

SHIMANO DURA ACE DI2 9150
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 644 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 289 990 Ft
.
SRAM RED ETAP
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 479 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 129 990 Ft
.
CAMPAGNOLO SUPER RECORD 12 SPEED
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 509 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 129 990 Ft
.
SHIMANO DURA ACE 9100
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 154 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 769 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA DI2 8050
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 989 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 639 990 Ft
.
CAMPAGNOLO RECORD 12 SPEED
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 179 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 854 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA 8000
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 719 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 359 990 Ft
.
SRAM FORCE
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 659 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 299 990 Ft

 

Geometria és méretek:

 

Tájékoztató:

A kerékpárokat az Ön méretében, a lehetséges felszereltség változatokkal és színben egyedileg rendeljük meg, a gyártó szállítja. A szállítási határidő általában két hét, de a megrendelés előtt mindenképpen pontosítjuk az átvétel napját.


Hasonló kerékpárok:

Wilier Cento1 NDR karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento1 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 NDR karbon vázas országúti kerékpár