Wilier Cento10 NDR karbon vázas országúti kerékpár


Wilier Cento10 NDR prémium-kategóriás karbon vázas országúti kerékpár + Campagnolo, SRAM és Shimano szettek + Mavic kerekek

A Wilier Cento10 NDR egy konzolos csillapítással ellátott, szuper könnyű/szuper merev karbon vázas országúti kerékpár. Azonban nem csak a merevségével és kis tömegével tűnik ki a mezőnyből – a komfortról is gondoskodott a legendás olasz vállalat, s így alkották meg az utóbbi évek legkényelmesebb és legtestreszabhatóbb országúti gépét.

Wilier Cento10 NDR – Éteri kényelem.

Váztechnológia

A Wilier Cento10 NDR alapja a Mitsubishi 60TON UD (MR60H) szuper karbonjából készül, amely szavatolja a váz alacsony tömegét és nagyfokú merevségét. A biztonság, a tartósság és a kényelem kedvéért pedig, a Wilier Cento10 NDR vázát kiegészítették a Toray alacsonyabb modulusú és rugalmasabb karbon szöveteivel. Ehhez a karbon vázhoz is a piacvezető ZnO gyantát használták a tökéletes szálelrendezés és a biztonság érdekében. A Wilier Cento10 NDR esetében nyilvánvaló a Wilier Cento10 Pro-val való rokonság, illetve az, hogy jelen esetünkben a Cento10 Pro-nak egy jelentősen kényelmesebb, de nem kevésbé prémium változatával van dolgunk. A Wilier Cento10 NDR geometriája egy teljesen új koncepció alapján készült. A magasabb fejcső és ülőcső, a rövidebb felsőcső, illetve a Cento10 Air-hez képest jelentősen más stack és reatch adatok mind egy érezhetően komfortosabb országúti kerékpár képét vetítik elénk. Természetesen itt is minden vázméret és azon belül is minden egyes cső egyesével meg lett tervezve, akár csak a Wilier 110X, a Wilier 110FX, a Wilier 101X, a Wilier Zero.7, a Wilier Cento10 Pro vagy akár a Wilier GTR Team esetében.

Az egyik leglényegesebb fejlesztés a Wilier Cento10 NDR váz esetében a SEI film technológia, amely egy viszkoelasztikus anyagot jelöl, amit a Wilier Cento10 NDR vázat alkotó karbon szövetrétegekbe teljes terjedelmében bele dolgoznak. Ez a rendszer segít elnyelni/tompítani minden rezgést, ami a vázat menet közben éri. A SEI film technológia úgy nyújt éteri kényelmet, hogy a váz mindeközben semmit sem veszít a szerkezeti merevségéből. Színek tekintetében a konfekció színeken túl a Wilier Cento10 NDR rendelhető ramato színben: 1500 eurós felár mellett, illetőleg egyedi színben, akár vázszett formájában is 500 eurós felár ellenében. Az egyedi szín megtervezhető ITT.

..még nem beszéltünk a kerékpár lelkéről, az Artiflex konzolról

A Wilier Cento10 NDR nem egyszerűen a különböző szénszálas anyagok használatának, illetve a vázépítés közbeni szálirányok változtatásának köszönheti páratlan komfortosságát, hanem egy külön ehhez a modellhez tervezett rezgéscsillapító konzolnak – az Atriflex-nek. Ez tulajdonképpen egy  egyforgáspontos rendszer, amelynek a keménységét/lágyságát a hozzá adott gumibetét keménysége határozza meg. A kisebb vázméretekhez puha, a közepesekhez közepes, a nagyobbakhoz pedig egy kicsit keményebb betétet ad a Wilier, hiszen a vázméretek közötti rugalmassági különbségeket, illetve a felhasználó várható testsúlyát is figyelembe kellett venni. Ez a konzol a támvillák találkozásánál fejti ki működését, továbbá a rendszer sajátossága, hogy a váz adta merevséget és hajtáshatékonyságot nem hagyja elveszni, hiszen csak akkor mozog be, ha úthibával találkozik, egyéb esetekben merev, illetve mozdulatlan marad.

… Stemma/Barra vagy Alabarda?

Az Alabarda kormányról már a Wilier Cento10 Pro-nál értekeztünk, és természetesen ez a kerékpár is választható ezzel a megoldással, azonban külön a Wilier Cento10 NDR-hez és annak speciális geometriájához tervezték a Stemma kormányszárat, illetve a Barra kormányt. A Stemma egy speciálisan ehhez a vázhoz és ehhez a geometriához tervezett kormányszár, amelyben egy törés is van, így tud pont abban a szögben állni, hogy a Wilier Cento10 NDR vázához megfelelően kényelmes és adaptálható legyen. A Barra pedig, egy ugyanilyen kormány, amely speciális hajlításával és szögeivel éppen ehhez a kerékpárhoz passzol. A Stemma/Barra, illetve az Alabarda ára között nincs különbség, bármelyik választható a lenti árlistában megjelölt árakon.

Felszereltség

Az alkatrészeknél is rendben vagyunk. A Wilier Cento10 NDR esetében, ha Campagnolo-t választunk, rendelhetjük Record 12 speed és Super Record 12 speed szettekkel, ha Shimano-t, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace és Dura Ace Di2 alkatrészekkel, ha pedig SRAM-ot szeretnénk, akkor ott van a Force és a Red eTap. Kerékfronton is hasonlóan erős a kínálat: Miche Syntium és Mavic Cosmic Pro Carbon UST. A Wilier Cento10 NDR esetében, tehát kimondhatjuk: az alkatrészek tökéletesen passzolnak ehhez a különleges kényelmet kínáló országúti kerékpárhoz.

Kinek ajánljuk?

A Wilier Cento10 NDR lehet végre a mindenki választása. Hobbistától, az amatőrig, amatőrtől a versenyzőig – ez a kerékpár a határtalan kényelemről és a prémiumságról szól, a XXI. század emberének.

Wilier Cento10 NDR 2019 karbon országúti kerékpár ár:

SHIMANO DURA ACE DI2 9150
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 644 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 289 990 Ft
 .
SRAM RED ETAP
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 479 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 129 990 Ft
.
CAMPAGNOLO SUPER RECORD 12 SPEED
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 509 990 Ft
MICHE SYNTIUM 2 129 990 Ft
.
SHIMANO DURA ACE 9100
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 154 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 769 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA DI2 8050
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 989 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 639 990 Ft
.
CAMPAGNOLO RECORD 12 SPEED
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 2 179 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 854 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA 8000
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 719 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 359 990 Ft
.
SRAM FORCE
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST 1 659 990 Ft
MICHE SYNTIUM 1 299 990 Ft

Geometria és méretek:

Tájékoztató:

A kerékpárokat az Ön méretében, a lehetséges felszereltség változatokkal és színben egyedileg rendeljük meg, a gyártó szállítja. A szállítási határidő általában két hét, de a megrendelés előtt mindenképpen pontosítjuk az átvétel napját.


Hasonló kerékpárok:

Wilier Cento1 NDR karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento1 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 Pro Disc karbon vázas országúti kerékpár