Wilier Cento10 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár


Wilier Cento10 NDR Disc prémium-kategóriás karbon vázas országúti kerékpár + SRAM és Shimano szettek + Mavic kerekek

A kérdés adott: lehet fokozni azt az éteri kényelmet és letisztult technológiai forradalmat, ami a Wilier Cento10 NDR-t jellemzi? A válasz: igen.

A Wilier Cento10 NDR Disc egy univerzálisan használható, konzolos csillapítással ellátott, tárcsafékes, karbon vázas országúti kerékpár. Nem pusztán egy most divatos koncepció végterméke a Cento10 NDR Disc, hanem egy végletekig a használhatóságra és kényelemre hangolt sok éves fejlesztőmunka gyümölcse.

Wilier Cento10 NDR Disc – ahol a technológia véget ér.

Váztechnológia

A Wilier Cento10 NDR Disc alapjait – a Cento10 NDR-hez hasonlóképp – a Wilier Cento10 Pro modellel teremtette meg a legendás olasz gyártó. Így az alap kellőképpen erős ahhoz, hogy ez a különleges országúti kerékpár a névadójához mérhető sikereket érhessen el. Ennek megfelelően ez a váz is a Wiliernél már megszokott technológiai elemeket vonultatja fel: Mitsubishi 60TON UD (MR60H) szuper karbon, kiegészítve alacsonyabb modulus-u Toray szénszálas szövetekkel – a minél jobb egyensúly érdekében. A tökéletes szálelrendezés, illetve a szövetszálak közötti hely hiánytalan kitöltése miatt a Wilier Cento10 NDR Disc váz esetében is ZnO tartalmú gyantát használnak. IFP, BB386-os középrész szabvány, teljes bovdenintegráció, aszimmetrikus hátsó háromszög és számtalan technológia megoldás segíti a vázat a minél hatékonyabb működésben. Nem meglepő, a Wilier Cento10 NDR Disc váz is méretenként és csövenként egyesével kitalálva került le a tervezőasztalról a Wilier 110X, a Wilier 101X, a Wilier Cento10 Pro vagy éppen a Wilier GTR Team modellhez hasonlóan. Végül pedig, a geometriáról érdemes ejteni néhány szót, amely szintén a magasabb szintű kényelemnek lett alárendelve: magasabb ülőcső és fejcső, rövidebb felsőcső és a megszokottól nagymértékben eltérő stack és reach adatok jellemzik a Wilier Cento10 NDR Disc-et, amelyet magától értetődő módon kiegészítenek a tárcsafékek és 28″-as gumik is.

Az egyik leglényegesebb fejlesztés a Wilier Cento10 NDR Disc váz esetében a SEI film technológia, amely egy viszkoelasztikus anyagot jelöl, amit a Wilier Cento10 NDR Disc vázat alkotó karbon szövetrétegekbe teljes terjedelmében bele dolgoznak. Ez a rendszer segít elnyelni/tompítani minden rezgést, ami a vázat menet közben éri. A SEI film technológia úgy nyújt éteri kényelmet, hogy a váz mindeközben semmit sem veszít a szerkezeti merevségéből. A Wilier Cento10 NDR Disc a konfekciószíneken kívül kérhető ramato színben 1500 eurós felár mellett, illetve egyedi színváltozatokban is 500 eurós felár ellenében. A kerékpárhoz a színt ITT lehet megtervezni.

De mi az igazi komfort kulcsa?

A Wilier Cento10 NDR Disc nem csupán egy könnyű, meglehetősen merev, ám kényelmesre tervezett geometriával megalkotott országúti gép, hanem egy hátsó csillapítással éteri kényelemre hangolt Paris Roubaix szörnyeteg. A támvillák találkozásánál található egyforgáspontos csillapítási rendszer (kiegészítve egy többféle keménységű változatban elérhető gumibetéttel) az Artiflex-konzol névre hallgat és azt a célt szolgálja, hogy a kerékpár mindenféle megerőltetés nélkül egyenesre vasalja az utat.

… Stemma/Barra vagy Alabarda?

Az Alabarda kormányról már a Wilier Cento10 Pro-nál, a Wilier Cento10 NDR Disc-hez is tervezett Stemma/Barra rendszerről pedig, a Wilier Cento10 NDR-nél értekeztünk. Annyit azonban még érdemes elmondani, hogy a két rendszer ára megegyezik és felár nélkül rendelhető a kerékpár mindkettővel.

Felszereltség

Az alkatrészeknél semmilyen meglepetés nem ér minket. A prémium érzés folytatódik a felszereltségnél is, ennek megfelelően a Shimano Dura Ace, Dura Ace Di2, Ultegra és Ultegra Di2, illetve a SRAM Red eTap Disc rendszerek tárcsafékre optimalizált változataival rendelhető a Wilier Cento10 NDR Disc. Kerékfronton idén a nem kevésbé kiváló Mavic-ra esett a Wilier választása, ennek megfelelően ez a modell a Mavic Cosmic Elite UST Disc, illetve a Cosmic Pro Carbon UST Disc kerékszettekkel rendelhető.

Kinek ajánljuk?

A Wilier Cento10 NDR Disc a Paris Roubaix verseny indulóinak a választása. Meg mindenki másé is, aki nem akar tovább keresgélni.

Wilier Cento10 NDR Disc 2019 karbon országúti kerékpár ár:

SHIMANO DURA ACE DI2 9170
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST DISC 2 809 990 Ft
MICHE SYNTIUM DISC 2 469 990 Ft
.
SRAM RED ETAP AXS 12s DISC
VITTORIA ELUSION CARBON DISC 2 809 990 Ft
FULCRUM RACING ZERO DISC 2 809 990 Ft
.
SHIMANO DURA ACE 9120
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST DISC 2 319 990 Ft
MICHE SYNTIUM DISC 1 964 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA DI2 8170
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST DISC 2 099 990 Ft
MICHE SYNTIUM DISC 1 749 990 Ft
.
SHIMANO ULTEGRA 8020
MAVIC COSMIC PRO CARBON UST DISC 1 894 990 Ft
MICHE SYNTIUM DISC 1 539 990 Ft

Geometria és méretek:

Tájékoztató:

A kerékpárokat az Ön méretében, a lehetséges felszereltség változatokkal és színben egyedileg rendeljük meg, a gyártó szállítja. A szállítási határidő általában két hét, de a megrendelés előtt mindenképpen pontosítjuk az átvétel napját.


Hasonló kerékpárok:

Wilier Cento1 NDR karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento1 NDR Disc karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 NDR karbon vázas országúti kerékpár

Wilier Cento10 Pro Disc karbon vázas országúti kerékpár