Wilier 101X 29er karbon vázas MTB kerékpár


Wilier 101X felső-kategóriás karbon vázas 29”-es kerekű XC/maraton MTB kerékpár + BOOST + Rock Shox és FOX villák + Shimano és SRAM szettek + Miche kerekek

A Wilier 101X a legendás olasz kerékpárgyártó vállalat minden bizonnyal legnagyobb hatású OFF-ROAD modellje. A Wilier 101X egy igazi legenda.

Egy felső-kategóriás karbon vázas 29er XCO/XCM MTB kerékpár estében beszélhetünk merevségről, kis tömegadatokról, a célnak megfelelő geometriáról vagy arról hány eurómilliót emésztettek fel azok a technológiai innovációk, amelyek segítségével az adott terméket életre hívták. De kellenek-e a szavak egy olyan “tárgyhoz”, amely első pillantásra is egy vizuális orgazmust okoz az ártatlan szemlélőnek? Milyen szavakkal illessük a Wilier 101X-et, amelynél még a vizuális effektek is eltörpülnek ahhoz képest, amit tud? Azt hiszem egyetlen szó hívatott kifejezni a kifejezhetetlent: Szerelem.

Wilier 101X – Életed Szerelme. 

Váztechnológia

Habár képtelenség mindent számokkal kifejezni, vannak a dolgoknak helyiértékei. A Wilier 101X váz alapjait a Mitsubishi 46TON UD high modulus karbonja alkotja. A kényelem, a tartósság és végeredmény teljességének érdekében ezt kiegészítették még a Toray kisebb merevségi mutatókkal rendelkező – rugalmasabb szöveteivel, amelyek vertikális irányban hatékonyan nyelik el a talaj felől érkező rezgéseket.

A Wilier 101X formanyelvi alapjait egyértelműen a Wilier Zero.7 karakterjegyei jelentik, természetesen ezt egy új OFF-ROAD fejlesztés keretei közé átültetve. Jó példa, a Wilier 101X felsőcsövének a kormánycsapágy felőli része, ahol láthatunk egy leheletfinom hajlítást. Ez hajlítás töri meg a régi Wilier formavilágot és ad helyet az újnak. A Wilier 101X felső csöve egy apró hullámmal folytatódik és egy finom villaszerű szerkezettel, két bilincsszerű formában öleli át az ülőcsövet, amely összességében agresszívabb karaktert és alacsonyabb átlépési magasságot eredményez. Szépség és funkcionalitás.

A rövidebb láncvillák, a robusztus alsócső és talán a földkerekség legalacsonyabb és legszebb homlokcsöve mind a fentebb ecsetelt szépség-funkcionalitás kapcsolatot igyekeznek elmélyíteni. A homlokcső rövidsége a minél agresszívabb üléspozíciót hivatott elősegíteni, az extrém módon megerősített, többszörösen “túlépített” szerkezet pedig a törések/sérülések minden áron való elkerülésére szolgál – hiszen a váz egyik kritikus területéről beszélünk. A Wilier 101X hátsó része a hagyományoknak és a terhelésnek megfelelően aszimmetrikus, illetve BOOST-szabvány szerint készült, a bovdenek teljes egészében integráltak, méghozzá a Zero.7-nél már ismert intelligens elvezetéssel. A középrész a szuper merev BB92 szabványt támogatja, a homlokcső pedig tapered rendszerű. A Wilier 101X vázat a trendeknek megfelelően már 27,2 mm-es átmérőjű nyeregcsőhöz tervezték. Továbbá kétféle átmenőtengelyes szabványt tud fogadni a 3D papucsok cserélésével, azonban értelemszerűen a direct mount megoldás az elterjedtebb. A Wilier 101X vázon megtalálható még a jól ismert komplex vázvédelmi rendszer, az IFP, illetve egy új megoldás, amely a monoblokk-háznál a bovdeneket védi a piszoktól és a kavicsfelverődéstől – ez a MUD Protection.

Az egyik leglényegesebb fejlesztés a Wilier 101X váz esetében a SEI film technológia, amely egy viszkoelasztikus anyagot jelöl, amit a Wilier 101X vázat alkotó karbon szövetrétegekbe teljes terjedelmében bele dolgoznak. Ez a rendszer segít elnyelni/tompítani minden rezgést, ami a vázat menet közben éri. A SEI film technológia úgy nyújt éteri kényelmet, hogy a váz mindeközben semmit sem veszít a szerkezeti merevségéből.

Mi lenne, ha még a Wilier 101X geometriájába sem lehetne belekötni? Márpedig nem lehet. A négyféle választható méret (S, M, L, XL) 29”-es kerekekkel érhető el. A váz geometriája összességében véve egy rendkívül agresszív, versenyre született, zabolázatlan telivér formáit idézi, királyi komforttal – kompromisszumok nélkül. A Wilier 101X kétféle szemet gyönyörködtető színben vásárolható meg, természetesen csak vázszett formájában is.

Felszereltség

Alkatrészfronton nincs vita: a Rock SID RL, Reba RL és Recon RL, illetve a FOX 32 Rhythm csúcsvillák tökéletesen tompítják a terepkörülmények adta megrázkódtatásokat. A Shimano XT 2×11 2.0 és XT 2×11 szettjei minden igényt kielégítenek. Akik pedig, nem érik be kevesebbel, azoknak a kerékpár elérhető a SRAM GX Eagle 1×12-es szettjével is. Lényeges szempont, hogy milyen kerekeken gurul szívünk választottja, s a Wilier nem is bízta a véletlenre: Miche XM MTX kerekekkel rendelhető a Wilier 101X.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek. A Wilier 101X nagyon soknak tűnik, de igazából annál is több. Tökéletes egyensúly és fenséges szépség, tömény technológia és emocionális kielégülés. Ha van tárgy, ami jobbá teszi az életed, akkor ez az.

Wilier 101X 2019 MTB 29 karbon kerékpár ár:

Race

SHIMANO XT 2X11s 8000
MICHE XM MTX ROCK SHOX SID RL, 100 MM 719 990 Ft

Pro

SRAM GX EAGLE 1X12s
MICHE XM MTX FOX 32 RHYTHM 100 MM 704 990 Ft
MICHE XM MTX ROCK SHOX SID RL, 100 MM 674 990 Ft
MICHE XM MTX ROCK SHOX REBA RL, 100 MM 639 990 Ft

Comp

SHIMANO XT 2X11s 8000 2.0
MICHE XM MTX ROCK SHOX RECON RL, 100 MM 579 990 Ft

Geometria és méretek:

 

Tájékoztató:

A kerékpárokat az Ön méretében, a lehetséges felszereltség változatokkal és színben egyedileg rendeljük meg, a gyártó szállítja. A szállítási határidő általában két hét, de a megrendelés előtt mindenképpen pontosítjuk az átvétel napját.


Hasonló kerékpárok:

Wilier 110X 29er karbon vázas MTB kerékpár

Wilier 803Enduro alumínium vázas 650B+er/29er MTB elektromos kerékpár

Wilier 110FX 29er karbon vázas MTB kerékpár

Wilier 803XN alumínium vázas 29er MTB elektromos kerékpár